sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Freshers' Week

Freshers' Week eli "fuksiviikko" alkaa olla nyt ohi ja olen todella helpottunut siitä. Kuten aikaisemmin kerroin, ei kämppisten kanssa oikein klikkaa. Olen yleensä sosiaalinen ja luonteeltani selvästi ekstrovertti, mutta myös aika valikoiva ihmisteni suhteen. Kuljen mieluummin omia polkujani kuin pakottaudun seuraan, jossa en viihdy. Viimeiset pari iltaa täällä on mökätty kahteen-kolmeen asti yöllä. Olen ollut aika väsyksissä kun kaikki on ihan uutta ja olen muutenkin huono nukkumaan, heräilen kuitenkin tarpeettoman lyhyillä unilla. Ärsyttää, mutta ei kannata mennä yöllä huutamaan. Toivon vaan että opiskelun alkaessa huomenna nää rauhoittuvat: jos ei, pitää tehdä jotain.

Eniten häiritsee ja hämmentääkin miten huonosti muut otetaan huomioon. Olen elänyt neljä kuukautta yli kahdenkymmenen ihmisen kanssa samalla käytävällä, toinen ihminen puolen metrin päässä minusta pikkuruisessa huoneessa, jaetut vessat ja suihkut, seinät ihan paperia. Ei koskaan mitään ongelmia. Asuntolassa olisi lääniä vaikka miten juhlia, eilenkin oli yleiset tilat täynnä bilettäjiä, mutta silti pitää tulla meidän keittiöön huutamaan. Vittu jee.

Sentään ei ole syttynyt tulipaloa, kuten parin päivän puhutuin uutinen kouluni toisesta asuntolasta kertoo. Eilen täällä kuulemma oli poliiseja paikalla koirien kanssa poissaollessani, oletan huumeratsiaa.

Viikon virallinen ohjelma koulun puolesta on koostunut vapaaehtoisista luennoista ja parista muusta tapahtumasta (en mahtunut Thames-risteilylle :( ). Klubi-iltoja tulee joka tuutista, mutta en itse ole halunnut tuhlata rahaani yhteenkään: mieluiten biletän hyvällä porukalla, ja kun on vielä Lontoon elämän alussa, ei ole huvittanut lähteä. Sen sijaan olen tutustunut uusiin ihmisiin luennoilla, viettänyt mukavaa iltaa film studies -bileillä (ilmaset juomat 6/5) ja jatkoilla oppilaskunnan baarissa sekä teatteri-iltamassa, kierrellyt Lontoota uusien tuttavuuksien kanssa.

Tietenkin oli myös film studies -orientaatio, josta jäi todella hyvä mieli! Opettajat vaikuttavat päteviltä ja mukavilta, tapasin sekä siellä että illan juhlissa omanhenkisiä ihmisiä. En malta odottaa että opinnot pääsevät alkuun: kaikki vanhemmat opiskelijat, joita olen tavannut, ovat kehuneet film studiesia todella paljon. En koskaan ole ollut mikään hikke, mutta nyt olen aivan pähkinöinä. Tänään aion lukea loppuun ennakkolukemiset kursseja varten.

Sää on suosinut, joka päivä on ollut suomalaisen mittapuulla lämmintä. Tuntuu niin hassulta ja hyvältä kävellä Lontoon kaduilla ja ajatella, että voisin olla ihan missä tahansa maailmassa, mutta saan olla just täällä.  Se on ihan mieletöntä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti